F.A.Q.

Maken jullie alles zelf?

Ja behalve de hagelslag smile Dat vonden we teveel snijwerk laughing
Uitgezonderd Sensations, hagelslag, moussepoeder, crisp pearls, rocks, mokkaboontjes en Van Gogh Pencils is alles wat je in onze winkels ziet handgemaakt in ons eigen atelier.

Glutenvrij?

Alle chocolades zijn glutenvrij.
in de vullingen van de bonbons kunnen gluten zitten. Degene die u adviseert weet exact welke van onze artikelen glutenvrij zijn of kijk zelf op de pagina bonboncollectie.
Alle artikelen kunnen in aanraking geweest zijn met gluten.

Geven jullie ook workshops?

Nee.

Alles wat wij ter verkoop aanbieden wordt in ons eigen atelier (lokatie Dordrecht) gemaakt. U gaat het niet op prijs stellen als wij daar zomaar iedereen zouden toelaten om met chocolade “te spelen” wink

Eten jullie zelf nog chocolade?

Het blijft lekker, hoor!

Alles wat wij maken, maken we in kleine hoeveelheden. En moet iedere keer net zo smaken als de vorige keer. Dus moet er geproefd worden… heel vervelend… laughing

Hoe bewaren?

De beste manier om onze producten te bewaren, is droog, donker en op kamertemperatuur. Niet in de koelkast!

Chocolade moet je niet kopen om te bewaren… die moet je kopen om op te eten wink

Houdbaarheid?

Massief chocolade kun je droog, donker en op kamertemperatuur tot een jaar goed houden. Een kast die niet aan de buitenmuur grenst gaat het langste goed.

Bonbons kun je 2 weken bewaren. Dan loopt de smaak iets terug, maar lopen ze nog steeds niet vanzelf weg wink

Roomtruffels gewoon lekker opeten. Max 4 – 7 dagen.

Niet in de koelkast? Nee! Een koelkast is vochtig en chocolade trekt heel makkelijk vocht aan – samen met de geurtjes in de koelkast… Daarnaast komen er dan júist haarscheurtjes in de chocolade waardoor er zuurstof bij de vulling komt. Hierdoor bederft je lekkere bonbon dus sneller. Sommigen vinden chocolade lekkerder als het koud is. Zet het dan in een afgesloten bakje, waar je de lucht nog even extra uitgedrukt hebt, in de koelkast

 

De zon schijnt. Dan smelt het zeker?

Je kunt de kwaliteit van chocolade afmeten aan de temperatuur waarbij het zacht wordt. Echte, goede chocolade wordt pas zacht bij 30 graden. In Nederland zijn er dus maar weinig dagen dat je geen chocolade kunt meenemen. Natuurlijk niet op de hoek van de straat in de volle zon een praatje gaan maken. Chocoladesoep zal vást lekker zijn, maar alleen wanneer dat de bedoeling is, toch?

Vegan?

Al onze donkere chocolades zijn vegan. In onze bonboncollectie is de Figaro vegan: donkere chocolade met vijg.

In de chocolateroom kun je kiezen voor bijvoorbeeld een  donkere chocolademelk op basis van sojamelk.

Suikervrij?

Nee… We werken  met meer dan 20 verschillende chocolades. Zo’n 10 keer per jaar krijgen we de vraag of we ook suikervrije chocolade hebben. Waarvan 2 keer “met een caramelvulling” undecided 

Onze 80% chocolade (Powerful) bevat minder suiker dan suikervrije chocolade.

Kan ik online bestellen?

Nee en ja… Een online bestelling plaatsen zoals bij de grote internetjongens kan niet. Wat je wél kunt doen, is een email sturen met wat je graag zou willen hebben en wanneer je dat zou willen ophalen. Dan laten wij je met liefde en plezier weten wanneer het voor je klaarstaat!

Doen jullie ook een High Tea?

Wij doen een High Chocolate! Vier gangen  chocolade met onbeperkt koffie, thee of frisdrank.

Voor de High Chocolate wordt speciaal patisserie gemaakt, dus reserveren is noodzakelijk. Mogelijk vanaf 1 tot 30 personen.

Zit er gelatine in de artikelen van 'nJoy Chocolate?

Zowel in de chocolades als in ons atelier is geen gelatine te vinden.

Wat is het verschil tussen praline en praliné?

Praliné is een vulling die bestaat uit gemalen noten en gecarameliseerde suiker.

Praline is de naam voor een gevuld chocoladesnoepje. In Nederland heet dat een bonbon; in alle andere talen een praline.

Pin It on Pinterest

Share This